مجله اسپورتینا

جدیدترین مطالب ورزشی

مجله اسپورتینا

جدیدترین مطالب ورزشی

پنیر رژیمی چیست؟ طرز تهیه پنیر رژیمی خانگی

پنیر کم چرب, پنیر کم کالری, پنیرهای رژیمی کم کالری

پنیر یکی از منابع اصلی پروتئین برای وعده صبحانه ایرانی هاست که میتواند کالری بالایی داشته باشد در صورتی که به فکر کاهش وزن و کالری مص رفیتان هستید بهتر است از انواع پنیر رژیمی که نمک و چربی کمتری دارند استفاده کنید.

  پنیر یکی از اصلی ترین مواد خوراکی برای صبحانه ایرانی هاست که معمولا توصیه میشود با گردو مصرف کنید. برخی از انواع پنیر مانند پنیر لیقوان و پنیر خامه ای و پنیرهای محلی به دلیل چربی بالایی که دارند بسیار پرکالری هستند و برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید نمی باشند.

 

اغلب افراد پنیر را به عنوان یک ماده غذایی پرچرب و پرکالری میشناسند و بنابراین افرادی که رژیم لاغری دارند ، مصرف پنیر را حذف یا بسیار محدود میکنند. 

افرادی که نگران کالری و نمک بالای پنیر هستند میتوانند از انواع پنیر رژیمی که نمک و چربی کمتری دارد استفاده نمایند. 

 

تولید پنیر رژیمی, پنیر رژیمی چیست, طرز تهیه پنیر رژیمی خانگی

پنیر رژیمی چیست

 

فواید مصرف پنیر

پنیر منبع سرشار از کلسیم ، پروتئین با کیفیت و چربی است و مقدار زیادی ویتامین A ، ویتامین B12 ، ویتامین K2 ،  فسفر ، روی و ریبوفلاوین ، اسیدهای چرب امگا 3 است. 

براساس مطالعات مختلف مصرف لبنیات به خصوص پنیر برای محافظت از دندان در مقابل پوسیدگی لازم است. 

 

در مطالعه ای که توسط دندان پزشکان دانمارکی انجام شده است ، مشخص شد کودکانی که به صورت متعادل لبنیات به خصوص پنیر مصرف میکنند بعد از سه سال کمتر دچار پوسیدگی دندان میشوند. 

بنابراین نباید مصرف پنیر را به دلیل چربی و نمک بالایی که دارد کنار بگذاریم ، شما میتوانید پنیر رژیمی را وارد رژیم لاغری و سلامت خود کنید.

 

پنیر رژیمی چیست؟

پنیر صبحانه معمولی دارای مقدار بالای چربی و نمک است که میتواند منجر به افزاش چاقی و تشدید اضافه وزن شود. بنابراین برای افرادی که علاقمند به خوردن پنیر هستند ولی میخواهند کمتر در معرض چاقی و اضافه وزن باشند ،  پنیر رژیمی تولید شده است. پنیر رژیمی نمک و چربی کمتری نسبت به سایر پنیرها دارند و بنابراین توصیه میشود افرادی که نگران افزایش وزن یا سلامت قلبشان هستند، پنیر رژیمی را جایگزین پنیر معمولی کنند. 


پنیر کم کالری, پنیرهای رژیمی کم کالری, پنیر کاتیج

انواع پنیر رژیمی - پنیر کاتیج

 

پرچرب ترین و پرکالری ترین پنیر کدام است؟

پنیر هر چه کم چرب تر باشد مرغوبیت و ارزش تغذیه بیشتری دارد. 

پنیر خامه ای همانطور که از نامش پیداست نسبت به سایر پنیرهای تازه چربی بیشتری دارد و به هیچ عنوان نباید برای مصرف روزانه از آن استفاده کرد. چربی موجود در لبنیات از نوع چربی های اشباع و کلسترول است که برای سلامت فرد مضر هستند و برای افرادی که میخواهند رژیم غذایی سالم داشته باشند مصرف پنیر پرچرب به هیچ عنوان توصیه نمیشود. 

 

پنیر لیقوان هم چربی زیادی دارند و اصلا رژیمی محسوب نمیشود و برای مصرف روزانه توصیه نمیشود ، در صورت تمایل می توانید هفته ای 1 تا 2 بار به اندازه یک قوطی کبریت از پنیر لیقوان اصل مصرف نمایید. 

 

پنیرهای محلی که با شیر کامل تهیه میشوند هم درصد چربی بالایی دارند و برای مصرف روزانه مناسب نیستند. 

در میان پنیرهای غیر رژیمی پنیر سفید تازه معمولا چربی کمتری دارد و برای مصرف روزانه مناسب تر است. 

یکی از بهترین پنیرهای رژیمی که کالری و نمک کمی دارد ، پنیر کاتیج است که به سادگی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. 

 

 فواید پنیر رژیمی, پنیر رژیمی, تولید پنیر رژیمی

طرز تهیه پنیر رژیمی خانگی

طرز تهیه پنیر رژیمی خانگی

برای تهیه پنیر رژیمی خانگی نیاز به 1 لیتر شیر کم چرب و 2 عدد قرص مایه پنیر دارید. 

شیر کم چرب  پاستوریزه را گرم کنید تا به دمای 60 درجه برسد  سپس شعله را خاموش کنید.  

یعنی بتوانید انگشت را داخل شیر بزنید ، شیر داغ باشد ولی انگشت نسوزد. 

2 عدد قرص مایه پنیر را با کمی آب گرم حل کنید و به شیر اضافه کنید و هم بزنید.

 

در ظرف را بگذارید و رویش را با پارچه ضخیم یا حوله یا پتو بپوشانید و به مدت 10 ساعت اجازه دهید شیر دلمه بسته و پنیر تولید شود.

یک کیسه متقال یا نخی را آماده کرده و روی آبکش قرار دهید و شیر را که دلمه بسته و حاوی آب و پنیر است داخل کیسه بریزید و درش را محکم ببندید و یک وزنه سنگین رویش قرار دهید. پنیر را در یک جای سرد بگذارید و به مدت 17 ساعت صبر کنید تا آب اضافه پنیر کاملا خارج شود.

 

پنیر شما آماده است ، میتوانید از کیسه خارج کرده و در ظرف مناسب در یخچال نگهداری کنید. 

این پنیر کاملا رژیمی کم چرب و بدون نمک است.

برای ماندگاری بیشتر میتوانید مقداری آب جوشیده و نمک را مخلوط کنید و پنیر را در آب نمک شور بیندازید و زمانی که میخواهید استفاده کنید یک تکه پنیر را  به مدت 1 – 4 ساعت در آب بیندازید تا نمکش گرفته شود و میل نمایید. 

هر چه مدت زمان ماندن پنیر در آب بیشتر باشد ، نمکش بیشتر گرفته میشود. 

بیتوته

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد