مجله اسپورتینا

جدیدترین مطالب ورزشی

مجله اسپورتینا

جدیدترین مطالب ورزشی

خاصیت شنبلیله خشک شده چیست؟

تا به حال در مورد مزایای شنبلیله چیزی شنیده اید؟ اگر چیزی نشنیده اید زیاد نگران نباشید چون شما تنها نیستید. اما این موضوع بدین معنا نیست که در این بی اطلاعی به سر ببرید و در مورد این گیاه دارویی پر خاصیت اطلاعات مفید کسب نکنید.

  بیشتر متخصصان توصیه می کنند شنبلیله را به طور منظم مورد استفاده قرار دهید. حتما از خودتان می پرسید چرا؟ چون شنبلیله مزایای بسیار شگفت انگیزی برای بدن دارد و می تواند سلامتی شما را دگرگون سازد و زندگیتان را تغییر دهد.

همه این ها با خاصیت ضد التهابی مواد غذایی آغاز می شود. همانطور که مطالعات اخیر نشان می دهد، شنبلیله به کاهش التهاب درونی و بیرونی کمک می کند، می تواند عملکرد جنسی و تولید مثلی شما را بهبود ببخشد و برای کودکان نیز مغذی است.

این ها تنها بخشی از مزایای این گیاه بودند.

در این مقاله سعی می کنیم 8 مورد از مزایای شنبلیله را با هم مرور کنیم.

شنبلیله چیست؟

شنبلیله یک گیاه سالانه با برگ های سبز روشن و گل های سفید کوچک است. این گیاه در خانواده نخودها قرار می گیرد و به عنوان greek hay نیز شناخته می شود.

گیاه شنبلیله حدود دو الی سه فوت رشد می کند و دانه های آن در برگیرنده ده الی بیست دانه اروماتیک زرد-قهوه ای و مسطح کوچک هستند.

دانه های شنبلیله طعم تلخی دارند و طعم آن شبیه کرفس یا شکر سوخته است. همین امر باعث شده است این گیاه یک داروی عالی برای طب سنتی باشد. با اینحال شنبلیله زمانی که پخته می شود بوی بسیار خوبی خواهد داشت و طعم آن نیز مطبوع خواهد بود.

برگ های این گیاه نیز برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید شنبلیله را به صورت خوراکی میل کنید یا از آن خمیر درست کنید و برای کاهش التهاب روی پوست خود بگذارید.

عصاره شنبلیله را می توان در صابون ها و مواد آرایشی دیگر پیدا کرد. عصاره و روغن این گیاه خاصیت ضد میکروبی، انتی اکسیدانی، ضد دیابتی و فعالیت ضد توموری دارد.

این گیاه بیشتر در آفریقای شمالی، خاورمیانه، مصر و هند کشت می شود و یکی از داروهای پرکاربرد در طب سنتی است. این گیاه به عنوان ادویه و طعم بخشی در گیاهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند یک عامل لعاب دهنده به غذاها باشد.

جدول تغذیه ای شنبلیله:

یک وعده از دانه های شنبلیله یعنی یک قاشق غذاخوری از آن در برگیرنده مواد زیر خواهد بود:

  • 5 کالری
  • 4 گرم کربوهیدرات
  • 5 گرم پروتئین
  • 7 گرم چربی
  • 7 گرم فیبر
  • 7 میلی گرم آهن (20 درصد نیاز روزانه)
  • 1 میلی گرم منگنز (7 درصد نیاز روزانه)
  • 1 میلی گرم مس (6 درصد نیاز روزانه)
  • 21 میلی گرم منیزیم (5 درصد نیاز روزانه)
  • 6 میلی گرم فسفر (3 درصد نیاز روزانه)
  • 1 میلی گرم ویتامین B6 (3 درصد نیاز روزانه)

8 خاصیت و کاربرد شنبلیله:

خواص گیاه شنبلیله

خواص گیاه شنبلیله

با اینکه برای شناسایی و تایید همه مزایای موجود به تحقیقات بیشتری نیاز هست اما شنبلیله می تواند مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. در ادامه سعی می کنیم برخی از تایید شده ترین مزایای این گیاه را با هم مرور کنیم.

  1. مشکلات گوارشی و سطح کلسترول خون را بهبود می بخشد:

شنبلیله می تواند به مشکلات گوارشی متعدد همچون ناراحتی معده، یبوست و التهاب معده کمک کند. به عنوان مثال فیبر محلول در آب شنبلیله در میان سایر غذاها، به تسکین یبوست بیشتر کمک می کند. این گیاه همچنین به درمان مشکلات گوارشی کمک می کند و اغلب در برنامه درمانی کولیت اولسراتیو به خاطر اثر ضد التهابی اش گنجانده می شود.

به نظر می رسد شنبلیله می تواند به افرادی که مشکلات قلبی مثل سخت و سفت شدن شریان ها و سطح بالای چربی های خاص همچون کلسترول و تری گلیسیرید را دارند کمک کند. این گیاه پتانسیل خوبی برای کمک به افراد دیابتی از خود نشان می دهد.

در حقیقت یکی از مطالعات انجام شده در هند نشان می دهد استفاده از 2.5 گرم شنبلیله دو بار در روز برای سه ماه به افراد دیابتی غیر وابسته به انسولین کمک می کند به طور طبیعی سطح کلسترول خون را به همراه تری گلیسیرید پایین بیاورند و در عین حال اسیبی به کلسترول خوب خون وارد ننمایند.

  1. التهاب داخل بدن را کاهش می دهد:

شنبلیله به التهاب داخل بدن کمک می کند. این التهاب ممکن است در برگیرنده موارد زیر باشد:

  • زخم های دهانی
  • دمل ها و جوش ها
  • برونشیت
  • عفونت بافت های زیر پوست
  • سل
  • سرفه مزمن
  • سرطان
  • مشکلات کلیوی

بر اساس مطالعات انجام شده، شنبلیله قرن ها پیش هم به عنوان یک گیاه درمانی و با کیفیت توسط طب آئوردایی مورد استفاده قرار می گرفت.

از آنجایی که شنبلیله می تواند قند خون را پایین بیاورد برای موارد متعددی همچون مدیریت اختلالات تغذیه ای و متابولیکی همچون دیابت عالی است.

این گیاه می تواند جذب قند در معده را کندتر کند. در طب سنتی چینی، این گیاه به عنوان حرکت دهنده بلغم شناخته شده و می تواند انرژی جمع شده را ازاد کند و التهاب موجود در بدن را کاهش دهد.

  1. باعث افزایش میل جنسی در مردان می شود:

برخی از کاربردهای شنبلیله برای مردان در برگیرنده درمان اختلال نعوظ و سایر مشکلات مردانه همچون طاسی سر است. این موضوع بدین خاطر است که شنبلیله می تواند میل جنسی و سطح تستوسترون را افزایش دهد.

با اینکه استفاده کردن از درمان های طبیعی برای بهبود بیماری ها یا بهبود عملکرد جنسی به مشورت با پزشک نیاز دارد اما مکمل های تهیه شده از شنبلیله می تواند میل و تمایل جنسی را در مردان افزایش دهد و یک درمان طبیعی برای چنین مشکلاتی باشد.

  1. جریان شیر را در زنان شیرده بیشتر می کند:

شنبلیله به زنان شیردهی که کمبود شیر دارند هم کمک می کند. این گیاه می تواند منبع شیر زنان را افزایش دهد زیرا همانند شیرآور عمل می کند. شیرآور ماده ای است که به افزایش منبع شیر در سینه زنان کمک می کند.

این کار باعث تحریک غدد تولید شیر می شود و می تواند در کمتر از 24 ساعت تولید شیر را بیشتر کند. با اینکه برای تایید موثر بودن و سالم بودن عصاره شنبلیله برای زنان شیرده به تحقیقات بیشتری نیاز هست اما مطالعات متعدد نشان می دهد این گیاه می تواند باعث افزایش شیر در زنان شود.

  1. باعث کاهش التهاب خارج از بدن می شود:

شنبلیله علاوه بر اینکه می تواند التهاب داخل بدن را کاهش دهد در برخی از موارد قادر است التهاب خارج از بدن را نیز کنترل نماید.

این کار باعث کاهش التهاب خارجی می شود و می تواند شرایط زیر را درمان کند:

  • درد و تورم در عضلات و غدد لنفاوی
  • نقرس
  • زخم ها
  • زخم پا
  • سیاتیک
  • شوره سر
  • اگزما

باید قبل از اعمال شنبلیله بر روی ناحیه مدنظر تست انجام دهید تا مطمئن شوید به آن حساسیت ندارید و دچار عوارض جانبی نمی شوید.

  1. به غذاهای شما طعم خاصی می بخشد:

معمولا از شنبلیله برای تهیه ادویه استفاده می شود. غذاهای هندی معمولا ترکیبی از ادویه شنبلیله و سایر ادویه هاست. این گیاه همچنین به عنوان عامل طعم دهنده در شربت افرا، غذاها، نوشیدنی ها و تنباکو نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

برگ های حاصل از این گیاه را می توان در سالادها به صورت تازه یا خشک شده مورد استفاده قرار داد.

  1. به اختلالات خوردن کمک می کند:

شنبلیله علاوه بر طعم و بویی که دارد می تواند اشتها را نیز افزایش دهد. همین امر باعث می شود این گیاه خاصیت مقوی و مغذی داشته باشد.

یکی از مطالعات منتشر شده در Pharmacology Biochemistry, and Behavior برای بررسی اثر عصاره های دانه شنبلیله بر روی رفتارهای تغذیه طراحی شد. متخصصان تلاش کردند مصرف مواد غذایی و انگیزه برای غذا خوردن و نیز تغییرات متابولیکی- غدد درون ریز را بعد از مصرف شنبلیله مورد بررسی قرار دهند.

تحقیقات مدنظر نشان داد استفاده از عصاره شنبلیله می تواند به طر قابل توجهی مصرف غذا و انگیزه برای غذا خوردن را افزایش دهد. این گزارش نشان داد درمان با این گیاه انگیزه برای خوردن را کمتر نکرد.

  1. عملکرد ورزش را بهبود می بخشد:

یکی از گزارش های موجود اثر ترکیبی کراتین و مکمل های حاوی عصاره شنبلیله بر روی قدرت و ترکیب بدن مردان را مورد بررسی قرار داده است.

هر گروه از افراد 70 گرم از مواد دارونما، 5 گرم از کراتین و 70 گرم از dextrose یا 3.5 گرم از کراتین و 900 میلی گرم عصاره شنبلیله را دریافت کردند و برای هشت هفته در برنامه تمرینات مقاومتی شرکت نمودند. در این شرایط ترکیب بدن و قدرت عضلات افراد مورد بررسی قرار گرفت.

گروه کراتین/ شنبلیله افزایش قابل توجهی در حجم عضلات از خود نشان داد و به خوبی می توانست ورزش هایی همچون پرس پا و پرس نشسته را انجام دهد.

  1. باعث بهبود سطح قند خون می شود:

یکی از مطالعات بالینی نشان می دهد مصرف دانه های شنبلیله که در آب داغ خیس خورده است می تواند درمان تکمیلی عالی برای دیابت نوع 2 باشد.

در طول هشت هفته، 11 نفر از 18 شرکت کننده در این مطالعه دانه های خیس شده در آب شنبلیله را مصرف کردند و 7 نفر باقی مانده از ترکیب دانه های شنبلیله با ماست استفاده نمودند.

شرکت کنندگانی که دانه شنبلیله خیس خورده در آب داغ را مصرف کرده بودند بهبود قابل ملاحظه ای در سطح قند خون خود نسبت به گروه دیگر داشتند.

خواص دانه شنبلیله

دانه شنبلیله

عوارض جانبی شنبلیله:

شنبلیله یکی از مواد غذایی است که عوارض جانبی اندکی دارد. زمانی که این گیاه به صورت خوراکی مصرف می شود ممکن است باعث ایجاد گاز، نفخ یا اسهال گردد.

این گیاه همچنین می تواند بر روی پوست تحریک هایی را ایجاد کند. پس زمانی که می خواهید آن را بر روی پوست بمالید تست کنید.

اگرچه از شنبلیله برای تحریک فرایند زایمان استفاده می شود اما زنان باردار در طول دوران بارداری خود باید با احتیاط از این گیاه استفاده کنند. قبل از به کار بردن شنبلیله حتما با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین باید توجه داشته باشید که شنبلیله می تواند اثرات مضری را ایجاد کند و باعث رقیق شدن خون و خونریزی بیش از حد در برخی از افراد گردد.

افرادی که اختلالات خونی زمینه ای دارند یا آن هایی که از داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضد لخته شدن استفاده می کنند نباید بدون مشورت با پزشک شنبلیله مصرف نمایند.

نشانه های خونریزی اضافی در برگیرنده کبودشدگی سریع و آسان، استفراغ خون و مدفوع تیره رنگ است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد